Diana Marin

Oraș
București
Instagram
@dianamarin.design
Facebook
dianamarindesign
Contact
contact [at] dianamarin.design
Website
dianamarin.design

Când ai avut revelația că vrei doar design?

Pentru mine designul nu a fost chiar o revelatie, ci dimpotriva, o chemare constanta care a existat dintotdeauna in sufletul meu de copil si care m-a ajutat sa merg pe drumul ales. A avut grija sa ma indeparteze de alte distractii si sa imi dea un sut in fund de fiecare data cand am incercat sa renunt si sa ma apuc de altceva.

Ce te face să continui și să nu abandonezi în fața greutăților?

De obicei cand dau de o greutate, in productie/ shootings/ magazine/etc., ma dezechilibrez si pentru o perioada incerc sa stau ‘’low-key’’ ca sa ma reculeg. 2021 a fost un an greu din perspectiva business-ului, am invatat multe, despre industrie, dar mai ales despre oameni si cum sa lucrezi cu ei. De obicei ei sunt cei care provoaca greutati, nu munca in sine.

Ceea ce creez este un feeling spus prin arta. Obisnuiam sa imi imaginez haine foarte conceptuale, cu multe detalii tehnice, modulare, insa m-am dezvatat. Prefer sa fac haine care pot fi purtate si intelese de cat mai multi oameni. Este totusi o provocare, fiindca inima unui artizan cauta intotdeauna abstractul.

Dacă banii nu ar fi o problemă, ce ai schimba în muncă?

Frumoasa intrebare! As incerca sa integrez materiale inteligente in viata de zi cu zi. Cum te-ai simti daca haina ta ar putea sa iti transmita prin telefon toate functiile vitale? Daca ar putea inregistra tot ceea ce vede? Daca ti-ar hidrata pielea? Daca ti-ar putea vindeca pielea? Daca ar produce energie electrica si ti-ar incarca telefonul? Oh well… intelegi tu. 5. Romania Mea ar fi o lume plina de culori vibrante, cu orase curate, in care oamenii ar fi mai putin stresati si agresivi emotional. In Romania Mea fiecare dintre noi isi sorteaza deseurile, foloseste resursele corect si respecta societatea. Salariile ar fi putin mai mari, iar oamenilor le-ar face placere sa isi petreaca timpul in afara caselor lipsiti de grija zilei de maine.

Ce este talentul? E necesar pentru reușita în design?

Talentul… este doar o distragere de la munca!! Si ca sa explic mai bine: munca fara talent te duce departe, insa talentul fara munca, nicaieri. Iar daca esti si talentat si muncitor, raiul isi va deschide usile in fata ta.

Ce ar putea face sistemul pentru a susține arta, designul, creativitatea? Mai este nevoie de diplomă specializată?

Consider ca in RO exisa destul de multe initiative pentru a sustine tinerii designeri. Design Week & Diploma sunt unele dintre ele. Poate ca tinerii studenti ar trebui mai degraba incurajati ca oameni, nu neaparat sa primeasca o diploma, ci mai degraba sa reuseasca in viata.

Cum ai desena, modela, plăsmui România, dacă ar fi creația ta?

Este greu fiindca ‘’frumosul’’ de obicei se gaseste in ADN-ul unei natiuni. Este ceva nativ, asa cum pentru noi este treningul. Poate daca ne inconjuram vietile cu elemente frumoase, bunavointa, case cu design placut si ne plimbam pe strazi curate si ingrijite, vom reusi sa inlocuim vechinul trening cu ceva mai elegant si vom avea ceva mai mult curaj, noi femeile, sa purtam pantofi cu toc.

Care este momentul tău de izbândă personală de până acum?

Pai cred ca atunci cand finally am ajuns studenta la design (ceea ce mi-am dorit foarte mult) si am realizat ca eram defapt designer cu mult inainte. Asa ca le-am aratat ‘’cum se face’’.

Cum va arata lumea peste 100 de ani? Ce o să mai conteze din ce se creează azi?

Din perspectiva modei consider ca peste 100 de ani oamenii inca se vor imbraca cu trenduri ‘’reciclate’’. Sa ne amintim de trendul anilor ’80 din 2018 si trendul anilor 2000 din 2020. Binenteles ca va conta ceea ce facem astazi, doar moda este o eterna reintoarcere la trecut.

Ce poezie/film/ ți se potrivește?

Cred ca Forrest Gump

Recomandă-ne un artist român, te rugăm

Stefan Unugreanu – pictor contemporan Roman cu atelierul chiar aici in Bucuresti. Este foarte talentat si foarte des te pune pe ganduri cu lucrarile sale filosofice si adeseori distopice.