PUR Clothing

Oraș
Timișoara
Instagram
pur.clothing
Facebook
pur.clothingTM
Contact
roxana [at] pur.clothing
Website
https://www.pur.clothing/

Stay true to yourself, the clothes will follow

Pur.clothing este un brand de slow fashion care își propune să remodeleze percepția cumpărătorilor asupra hainelor și a necesității acestora. Noi creăm piese vestimentare confortabile, versatile, cu personalitate, care vin în completarea caracterului celor care le poartă și care, nu în ultimul rând, răspund la nevoi sau probleme actuale. Bucuria momentului prezent, apartenența la o comunitate și asimilarea tradițiilor și obiceiurilor acesteia, precum și înțelegerea importanței naturii și a impactul pe care mediul înconjurător îl are asupra noastră – sunt doar câteva dintre valorile în care noi credem și pe care dorim să le transpunem în obiecte purtabile.

Noi, la pur.clothing, credem în sustenabilitate și utilizăm, cu precădere, țesături din fibre naturale produse local, iar toate piesele noastre sunt realizate în mod etic. De asemenea, credem în impactul pe care fiecare dintre noi îl are asupra mediului înconjurător și a comunității, așa că ne dorim să contribuim la educarea acesteia.

Misiunea noastră este aceea de a crea piese vestimentare sustenabile, accesibile tuturor, care le transmit ceva celor care le poartă și care, prin diverse colaborări, donații și proiecte, devin concepte complexe al căror scop este de a aduce în prim plan valorile în care credem. Ne dorim să creăm haine care depășesc limita unor simple obiecte purtate și, prin proiectele născute în jurul lor, ne ajută să ne aducem aportul în mediile și ariile în care este nevoie de noi.

 

1. Când ai avut revelația că vrei sa te ocupi de design?
Dintotdeauna am fost pasionată de design și, cumva, știam că voi urma drumul acesta, mai devreme sau mai târziu. Dar momentul în care am decis să îmi deschid propriul atelier de design vestimentar și să creez pur. a fost când eram încă studentă. Eram în anul 4 și lucram într-un birou de arhitectură din Amsterdam, pentru o practică de vară. Mi-am dat seama atunci că nu vreau să profesez în arhitectură, și în ultimii 2 ani de studii (fiindcă am absolvit, chiar dacă știam că nu voi continua) am conturat conceptul brand-ului și am pus bazele a ceea ce este acum pur.
2. Ce te face să continui și să nu abandonezi în fața greutăților?
Pasiunea. Sunt extrem de pasionată de ceea ce fac și nu îmi imaginez că mi-ar plăcea să fac altceva. Asta mă motivează să continui și să mă străduiesc să fac față tuturor provocărilor.
3. Cum alegi ce vei crea, cum te încarci creativ?
Am un caiet de schițe cu ceva mereu în lucru. Mă inspir din tot ce văd, ascult, citesc, trăiesc, și oricând am o idee, o desenez. Odată la 3-4 luni, când simt că îmi doresc să lansez o nouă serie, iau caietul, ajustez, modific, îmbunătățesc, testez materiale, tipare și creez câteva produse noi.
4. Dacă banii nu ar fi o problemă, ce ai crea?
Cred că tot ceea ce fac și acum. Îmi place să cred că am găsit o cale de mijloc – să realizez doar produse în care cred, cu adevărat, dar să le și promovez eficient și frumos și să le aduc cât mai aproape de oameni, astfel încât afacerea să fie profitabilă.
5. Cum ai desena, modela, plăsmui România, dacă ar fi creația ta?
Eu mereu spun că trăim într-un loc aproape perfect – suntem îndeajuns de în siguranță din toate punctele de vedere, astfel încât să putem profesa, trăi, călători liniștiți dar, pe de altă parte, România e departe de a fi țara ideală, ceea ce ne îndeamnă și motivează să facem, să schimbăm, să evoluăm. Cu siguranță e loc de mai bine, dar cred că suntem destul de norocoși să ne fi născut aici. Sigur, puțin mai multă bunătate și înțelegere între oameni n-ar strica 😊.

6. Ce este talentul? E un ‘must’ pentru reușita în design?
Nu cred că talentul e un must, ci doar un imbold de început. Mai important decât el, eu cred că, pentru reușita în orice domeniu, ai nevoie de perseverență și pasiune.
7. Ce ar putea face sistemul pentru a susține arta, designul, creativitatea? Mai este nevoie de diplomă specializată?
Eu am diplomă de architect și am propriul atelier de design vestimentar. Nu cred că o un document ar putea sta în calea reușitei. Dar, ar fi foarte util, într-adevăr, ca brand-urile mici și artiștii la început de drum să aibă access mai ușor la un public mai larg.
8. Care este momentul tău de glorie de până acum?
Faptul că am vorbit în direct la Radio Guerrilla, faptul că am devenit Avanpost Radio Guerrilla, toate invitațiile pe care le-am primit pentru a participa și vinde la diverse magazine și pop-up uri din țară, și faptul că am avut ocazia să te primesc la noi în atelier 😊.
9. Cum va arata lumea peste 100 de ani? Ce o să mai conteze din ce se creează azi?
Cred că cel mai mult va conta ca tot ceea ce este creat acum, să nu mai existe. Ideal, din punctul meu de vedere, ar fi ca, peste 100 de ani, toate lucrurile care există acum să se fi biodegradat deja. Avem nevoie de lucruri care ne sunt utile acum, dar care vor dispărea după ce își îndeplinesc misiunea pe planetă.
10. Ce proverb ți se potrivește?
Nu e un proverb, dar e motto-ul pur., și cred că mi se potrivește cel mai mult – “Stay true to yourself”
11. Recomandă-ne un artist român, te rugăm.
Valeria Stoica, Cristina Frei, Alexia Udriște.